Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce
Nisi prijavljen!
Strani: 1 2
Evo en link končnih prijemov iz tekmovanj v judu
http://www.youtube.com/watch?v=4u41omoNO4U&NR
Odsoten
koji hudi posnetki čist zakon! to treba sm še v praksi delat
Odsoten
ka je en hud armbar, k ga model kr prestop z roko, pa ga potegne v armbar 
sm to mi cis deluje k kako BJJ svetovno prvenstvo... kaksna so sploh pravila na teh tekmovanjih, kaj je razlika?
Odsoten
ful so hudi... eksplozivni za popizdt... razturajo res!
Odsoten
noro!!!
Odsoten
pujs je napisal:
sm to mi cis deluje k kako BJJ svetovno prvenstvo... kaksna so sploh pravila na teh tekmovanjih, kaj je razlika?
...mene tut to znaima....
Odsoten
vidt ni nobene,sam zgleda da je bol poudark na metih pr stend-upu...kokrkol zanimivo (ja un flying armbar je biu res hud,tip je obrnu nogo čez k da je to delou miliontič-kar najbrž je
)
Odsoten
Pr judou je ful powdark na metih, s tem da parterne igre ne dowoljo velik( če ti un glih u zaklep pade:) ) kuj ko rata zanimiv na tleh prekinejo. Tud velik parternih tehnik so vn zmetal, dovoljen je sam klasični zaklep, roke chickenwing(nism zihr), neki davljen z reverji, in pa triangel to je pa to. Nč zaklepov na nogah(kolenih, gležnih), ramenih(omoplata), zaklepov zapestja ne poznajo najbolj butaast mi je pa to da so dal vn golo davjenje od zadaj!!!!!!???? Pa valda da ne omenjamo preobratow pobegow samga mova na tleh. Sam so pa dobri na metih in to je to.
Odsoten
kul... hvala!
Odsoten
full hudo kako so hitri, res škoda da so pobrali vn toliko tehnik - klasični judo je bil včasih full hud "zdej" ko je pa OI disciplina pa je vse bol okrnjeno ni tako .................. nevarno

Odsoten
hmmm,šele zdej mi je frend mal razložu razliko...Judo kot ga poznamo mi (v športni obliki),je dokaj osredotočen na mete in moč - potem pa je tukaj zgoraj videna ;newaza randori (freeplay groundwork),že samo ime pove način igre 
...definitivno,zanimiva zadeva in res škoda za Judo(pri nas) da se ni razvijal bolj v tej smeri.
Odsoten
pr nas tak wse propada.....boks...rokoborba...judo..wse......pa wse manj ljudi je zaintresiranih..za športe.....ker jim je bol wažno čiki..pa alkohol
Odsoten
crocop je napisal:
pr nas tak wse propada.....boks...rokoborba...judo..wse......pa wse manj ljudi je zaintresiranih..za športe.....ker jim je bol wažno čiki..pa alkohol
ma ne sej ni tako hudo, je pa res da je nekje huje nekje pa bolje

Odsoten
ja npr rokoborba..še je samo na našem konuc..w lj še je sploh??
Odsoten
Papa Muerte je napisal:
hmmm,šele zdej mi je frend mal razložu razliko...Judo kot ga poznamo mi (v športni obliki),je dokaj osredotočen na mete in moč - potem pa je tukaj zgoraj videna ;newaza randori (freeplay groundwork),že samo ime pove način igre
...definitivno,zanimiva zadeva in res škoda za Judo(pri nas) da se ni razvijal bolj v tej smeri.
Pozdrav. Ne vem če si dobro razumel, ampak newaza je sestavni del judo borbe. Pomeni pa parterna tehnika in je sestavni del treningov. Tipičen 2h randori trening je sestavljen iz 20 min ogrevanja, 20 min newaze (4*5min brez počitka) in kakšna ura ali več borb (tachi waze, 5min borbe, 5min počitka; 5-8 borb). Waza pomeni po japonsko tehnika in borba se glede na to deli na tachi wazo (tehnike metov) in ne wazo (parterne tehnike). Na tekmi se borba na tleh nadaljuje dokler ne postane pasivna, to pomeni dokler ne poteče par sekund in obadva na tleh "počivata". V sloveniji je kar nekaj judistov, ki so zelo dobri v parterju.
Upam, da sem ti malo bolj razumljivo razložil, ker nisem navajen pisat na forumih.
Evo tuki maš še primer borbe: http://www.youtube.com/watch?v=NUrZOXFfXTc&NR
Zadnjič urejal ivan (13.02.2007 00:23:46)
Odsoten
pa kje si Ivan Grozni
,Rus tuki 
lepo te je vidt tuki,pa valda Thanx na pravilni obrazložitvi - bomo mel še Judoko na voljo za kak nasvet 
oglas se še kej, tko na Forumu k odzun... 
zanimiva borba btw,(Choke ni dovoljen na OI?)
Odsoten
Strani: 1 2