Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce
Nisi prijavljen!
pozdravljeni.
Z novim letom sem se odločil da nardim neki zase in začnem ternirat neko borilno veščino , problem pa ej ker se ne zna m odločit v kateri bi se najmanj pokazale moje slabosti in bi lahko izkoristil svoje prednosti. Po konstruckicji sem bolj pr lteh 173 cm in lahek 70 kg, tko dane vrjamem da bi bil kšn kick box ali boks ali tajski box zame , ker imam krajše noge in se mi zdi da bi bil z znanjem kašnega wing tsunga ali jeet kun doaj bolj učinkovit. rad pa bi zanl tudi grabbling tehnike in razne prijeme ( davljenej , lomi okončin, itd...)
Mi zna kdo svetovati kam naj gem pogledat na trening , katero veščino. Morajo pa biti trening v LJ , zaradi prevoza. pa v popoldanskem času zarad faksa in službe.
LP mitch
Odsoten
...pozdravljen....če hočš it na grapling treninge, se lahko komot oglasš pr 'ns' www.petercakic.com ....maš pa še valetudo Lj. pa mislm da Makoto (Anastasov team)....uglavnm tuki se dela kompletna borba v parterju.... drugač maš pa pun kur*c judo klubov...uglavnm, moraš se sam odločt kaj ti bl paše...
Uživi!
Odsoten
aha , ja vem da se morm sam ofločt kaj , sam tko me zanima a je kšna borilna veščina ki je dejankso za nižje borce. da imaš prednost ker imaš krajše roke 8 akr ej v boks velik minus) tko sem milsu če mi zna kdo povedat. ne vem za wing tsun sem sliši da je good če si mali, ker mu hitr prideš notr blizu pod pajsko v rebra...
še kšn predlog?
Odsoten
glede boksa - sploh ni res da je to slabost če maš kratke roke (je slabost na distanci, ča pa se streniraš da prideš na blizu-klinč pol pa si v prednosti) s kratkimi in hitrimi udarci lahko v klinču tipa dobesedno zmeleš, jst ki mam dolge roke vem kak problem se je branit v klinču od enga malega ki je navit sto na uro. tako da........... podobno je pri tajskem boksu če si majhn maš nižje težišle spet si bloši v klinču, metih ipd, je pa tudi slabost ker te lako štopam na direkte in tipe
..............
Zadnjič urejal SOKOL (12.02.2007 18:21:12)

Odsoten
no ja...ni zastonj naveden Reach (poleg višine,teže...)pr borčevi statistiki - dolžina rok je kar pomemben faktor pr Boksu!
Res pa je,kakor pravi Sokol da ni nujen pogoj za dobrega Boksarja! In pa dober Boksar sam regulira distanco oz. in-fight in klinč z nasprotnikom (lažje je napadati iz defenzivnega stava,kot se braniti v ofenzivi)! 
Odsoten
Mitch je napisal:
aha , ja vem da se morm sam ofločt kaj , sam tko me zanima a je kšna borilna veščina ki je dejankso za nižje borce. da imaš prednost ker imaš krajše roke 8 akr ej v boks velik minus) tko sem milsu če mi zna kdo povedat. ne vem za wing tsun sem sliši da je good če si mali, ker mu hitr prideš notr blizu pod pajsko v rebra...
še kšn predlog?
Mitch grappling oz. parter bo zate, definitivno! Če se boš priučil dobre tehnike boš lahko zmlel usazga ni važn kok je večji, težji od tebe... tud boksarji ko ga spraviš enkrat dol nimajo več zabur...
se opravičujem ostalim privržencem boksa ampak tako je to pač
Ne drugače pa itq ravno zaradi takih in podobnih situacij je dobro znat vse, torej boks, kickbox, grappling... torej MMA !!
Tako ja, to kar si hotel slišati oz moje priporočilo je, da si poiščeš dobro šolo kjer ponujajo vse to in nato nadgrajuješ svoje znanje in ambicije po svojem občutku. Definitivno boš začutil kaj ti sede in kaj ne ko boš to probal... drugače pa končna postaja je pa definitivno MMA 
Kam it pa lahko pogledaš tudi forumu pod rubriko klubi v Lj za nekaj napotkov...
Lp
Odsoten
alo JSF ne snanjaj..jaz treniram boks pa rokoborbo..pa malo ultimate fighta..tak da ne prawi da ko boskar pade da je konec z njim....lahko da ti treniraš nwm kung fu..pa te bom wstrelo pa bo stabo tudi konec..tak da ne podcenjewat..malo smeha more bit..pa ne zamerit 
Odsoten
crocop je napisal:
alo JSF ne snanjaj..jaz treniram boks pa rokoborbo..pa malo ultimate fighta..tak da ne prawi da ko boskar pade da je konec z njim....lahko da ti treniraš nwm kung fu..pa te bom wstrelo pa bo stabo tudi konec..tak da ne podcenjewat..malo smeha more bit..pa ne zamerit
...mislm da je mislu čisti boxar....brez cross treninga...kar se strinjam znjim.....tko da mislm da si ga narobe razumeu...
Odsoten
Turbo je napisal:
crocop je napisal:
...mislm da je mislu čisti boxar....brez cross treninga...kar se strinjam znjim.....tko da mislm da si ga narobe razumeu...
ja jst tudi mislim tako 

Odsoten
Važno je da treniraš nekaj kar te veseli in boš zato z veseljem hodu na treninge. MMA je sigurno dober začetek, ker boš tu spoznal vse dimenzije borbe (stoje, v klinču in na tleh). Še vedno pa lahko kasneje zamenjaš BV! Kot pravi sokol: "Train hard but enjoy your self!" 
Odsoten
BadMF je napisal:
Važno je da treniraš nekaj kar te veseli in boš zato z veseljem hodu na treninge. MMA je sigurno dober začetek, ker boš tu spoznal vse dimenzije borbe (stoje, v klinču in na tleh). Še vedno pa lahko kasneje zamenjaš BV! Kot pravi sokol: "Train hard but enjoy your self!"
Točno to jst sm bil na full veliko različnih "predstavitvah" treningov različnih borilnih veščin pa mi je npr. MMA full dobr za uporabo itd sm sami treningi mi niso bli všeč in nism šu oz raj treniram sam s kolegi tisto kar mi manjka (podvodni svet
)
Zadnjič urejal SOKOL (15.02.2007 17:07:02)

Odsoten
A trenira kdo nunjitsu???
Odsoten
Jaz ne, ampak ce si zainteresiran v Stanjelu na Krasu trenirajo Ninjutsu.
http://www.ninjutsu-club.si/
Odsoten
ja hvala. Sam vem za klub k trenirajo tudi v lj. ( rakovnik- bliz rudnika ). In me zanima če kdo tm trenira...
Odsoten
MMA MIKE je napisal:
ja hvala. Sam vem za klub k trenirajo tudi v lj. ( rakovnik- bliz rudnika ). In me zanima če kdo tm trenira...
jest sm tam trenirou,dost let nazaj (ene par mesecev)...ni se mi dal po gozdu tečt,pa valjat po travi,spomnem se pa da je blo ful luštnih punc na treningu in vse so mele višji pas ko jest 
Odsoten
haha. Edino kar se spomneš:P sej pol v eni višji delaš tut salte, premete pa to?
js bomo mogooče začel sam cajt:P
Odsoten