Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce
Nisi prijavljen!
Predvidevam, da se večina članov foruma ukvarja ali pa se je ukvarjala z borilnimi veščinami. Ali ste prišli kdaj v situacijo, ko ste morali uporabiti svoje znanje, vam je prišlo poznavanje borilne veščine prav?
Opišite situacijo, ki se je zgodila in prispevajte kakšen praktični nasvet!
Odsoten
Naceloma, sem miroljuben clovek, in se ne maram kej dosti pretepat. Se je pa ravno nekaj dni nazaj zgodilo, da so me pod blokom v koridorju napadli eni zadrogiranci - oz. en od njih, ki je ocitno mislil da je Bruce Lee in me je hotel brcnit, in vbistvu, niti ni prslo do uporabe nevem kaksnih vescin, razen direktnega udarca. Po katerem je bilo vsega veselja konec. tako da poznavanje borilne vescine, mi je prislo v meri, da sem znal prav udarit. To je pa vse.
Po mojih izkusnjah, se znajo nekak tehnike mal se skazit v realnih situacijah(vazno pa je da principi ostanejo
). Seveda, ce tako kot jaz, v realnih situacijah nimas toliko izkusenj - ampak se ne obremenjujem, ce sem roko za par stopinj drugace postavil in obrnil kot je treba. Kot sem rekel, potrkam na les, da mi ni blo treba se tega prevec uporabljat. In upam da mi tud v prihodnje ne bo treba.
Prakticen nasvet? Standard - ce le lahko, se umakni, drugace pa prisegam na preventivne napade. In pa ce le lahko, ostani miren v situaciji. Brez panike predvsem, in pa ne pricakuj da bos iz pretepa - cetudi proti totalnem amaterju, prisel brez da bi kaksen udarec tudi prejel.
Mojih 0,5$ 
Odsoten
He he, a vi mate tud zadrogirance, mi jih bomo hmal začel izvažat... 
Luka se popolnoma strinjam s tabo, uzun ni važn, da je popolna tehnika, važna je samo njena učinkovitost!
Drugač pa je najbolj učinkovita veščina tek na dom, ker dons se vse prevečkrat dogajajo fajti deset na enga, če pa ne gre drugač je pa sveto pravilo udar prvi pa ne ga/jih šparat!
Pa še en praktični nasvet, če ni preveč prič, se pol sam pobereš, ne nikol policije čakat, razn če si oškodovan!!
Odsoten
Mene pa zanima kaj menite o ženskah, ki se ukvarjajo z borilnimi veščinami. Se vam zdi, da imajo možnost enakopravne udeležbe na treningih in tekmovanjih? So lahko uspešne v takem športu, kateri je v glavnem "svet borcev"? Mogoče zaradi tega zgubijo na ženskosti ?
lp vukica
Odsoten
borilni športi in borilne veščine: www.mska.net/borilna.html
Odsoten
Vse je odvisen od osebe same, pa naj bo ženska ali moški!
Jst se vsaj ene 2-3 punc spomnem, ki bi ble sposobne pretepst večino moških, kaj šele obrant se pred njimi!
So lahko uspešne v borilnih športih definitivno!
OK, to je moje subjektivno mnenje..., sam punce so lahko zelo nevarne!! 
Odsoten
Hehe, meni tudi dve padeta na pamet.... sicer ste jih pa imeli priložnost videti na zadnjem odprtem prvenstvu AMAH 
Odsoten
vukica je napisal:
Zanimivo!
Za nekoga, ki se nikoli ni ukvrajal s borilnimi veščinami ali športi, definitivno dober uvodnik v te vode.
Povezavo bi lahko dodali v kategorijo uporabnih web linkov!
Odsoten
JSF je napisal:
vukica je napisal:
Zanimivo!
Za nekoga, ki se nikoli ni ukvrajal s borilnimi veščinami ali športi, definitivno dober uvodnik v te vode.
Povezavo bi lahko dodali v kategorijo uporabnih web linkov!
Po čem pa sodiš, da se nisem ukvarjala z borilnim športom?????????
Odgovor, ki sem ga dala Albinu se je nanašal žal samo na rokoborbo.
lp vukica
"svobodni duh, odprto srce in prazna roka"
Odsoten
Pomojem s tem sploh ni mislil tebe, ampak tako na splošno 
Odsoten
Ja na splošno bi lahko še kdo dal kako dobro povezavo na MMA, če jo najde. Dobrodošlo
lp vukica
Odsoten
www.sherdog.com
www.nokaut.com
dost za zacetek
Odsoten
vukica: ja mislisu sm na splošno, ko smo pa že tuki s katero fajt sceno se daješ?
Odsoten
Še enkrat...
Predvidevam, da se večina članov in članic foruma ukvarja ali pa se je ukvarjala z borilnimi veščinami. Ali ste prišli kdaj v situacijo, ko ste morali uporabiti svoje znanje, vam je prišlo poznavanje borilne veščine prav? Kako se izogniti pretepu oz. kaj narediti, ko do njega pride?
Opišite situacijo, ki se je zgodila in prispevajte kakšen praktični nasvet!
Odsoten
...jst nerad pišem o 'stritfajtih' apak bom na Domijevo spodbudo neki napisu
...načeloma zmaga tist k prvi udar, tko da se po mojih iskušnjah fajt konča že v prvih nekaj sekundah
....ustrahovanje nasprotnika ( ZLO POMEMBNO)....
Takoj navali!!!!! Ciljaj brado!!!!!!!! če ga boš cilju v oči, mu boš naredu kkšno šljivo ampak to ni to, on te šezmeraj lahko nokautira in pol zbrca al karkol že! ...tut nos je kritična točka, ker se začnjeo oči solzit.... potem pa low-kicki!!!!! Ljudje jih ne pričakujejo!!! v klinču je pa najbolj uporabt kolenčka, so mi kr dostkrat prou pršla....
....treba pazt na hrbt, morš približno vedt kok jih je.....ker če ti nekdo oduzadi razbije flašo ob glavo si kr najebu! ....najbol je met še par svojih za sabo, tko da zaustavjo 'vsiljivce' ..govorim seveda o fajtih 1:1 (ki jih danes skoraj da ni več!!!) ....jst ne bi priporočal parterno borbo (žespet je odvisno, kje se boriš, kolk je njih, kolk je tvojih itd.) ker če ti nekdo skoč na glavo, al pa brcne, si žespet u kur..!!!
...če se hočš izognt pretepu, je najbol uporabt pogovor.....najbol da začneš tkole: ej iz kje si ti? in pol seveda ti rečš recimo: ja jst poznam tistga pa tistga iz tega kraja, a ga poznaš?, in prav on: ja to je moj sosed, brat, kolega... in pol je 'stritfajt' že končan, če nasprotnik ni pripravljen na pogovor, pol se mu lepo opravičš in probaš odpeketat. če to negre pol probaj zbežat.....če tut to negre, pol pa navali na največjega in če ga dobiš, se bodo drugi usral!! ...pa brez odrivanja in takih for, k to je sam za pič..!!!
Odsoten
Danes se ni več priporočljivo mlatit zunaj, fantje so pijani, našmrkani in pol postanejo agresivni, pogumni in se ne zavedajo svojih dejanj, zgubijo kontrolo. Dokler je borba samo s pestmi je še vredu pa tudi tako si lahko ob kakšen zob(se mi zmeša), sam pol so tu še kakšni bokserji pa noži pa celo pištole so vedno več v giru. Tako da če se lahko izogneš se izogni.
Drugače je po moje dobra taktika 2 direkta, dol po noge,ga fukneš dol in zbrcaš v glaco. Dobro je tudi stopit blizu njega v pozicijo klinča,s čelom se mu nasloniš na njegovo čelo, ker če ne zna ne more razvit neke moči od blizu, ti pa mu spustiš sam en upercut v brado( ne drži roke dol ob telesu ampak si z eno praskaj brado). Ne smeš pa niti pozabit udarce z glavo, sam treba pazit da si ne razbiješ nosa. Dobro je tudi ga tresent z dlanjo po obeh ušesih, ko Sakuraba.
Kot pravi Bas Rutten ne šparaj ga ker on ne bo tebe in ne oko za oko ampak dva očesa za eno oko. Vedno poglej kaj drži v rokah. Bas je reku da vedno pusti da ga nasprotnik prvi udari(da vidi da mu ni nič).
Odsoten