forum.MMA.si

Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce

Nisi prijavljen!

#33 30.10.2006 20:30:13

wing tchun
VIJOLIČNI rang [I ]
Registriran: 28.09.2006
Objav: 47

Re: Kung Fu vs. Wing Tsun

Za Lj nisem ziher, če še je klub (pred leti se je nekaj na Trnovem dogajalo), je pa dober ving tchun klub v Kranju. Za info poglej: www.kungfu-si.com

Lp!

Odsoten

#34 01.11.2006 12:29:40

SOKOL
Črno-Rdeči rang
Registriran: 14.07.2006
Objav: 751

cool stran!

Train hard but enjoy your self! wink

Odsoten

#35 04.11.2006 08:43:56

Smeagol
BELI rang [I ]
Registriran: 04.11.2006
Objav: 2

Zivjo

Koliko pa je kung fu, oz njegove izpeljanke, primeren za nekoga, ki ni nikoli nic treniral in je star 30 let? Zanima me predvsem ali je predpogoj da das nogo za vrat, da si nekaj let na fintnesu,.... smile

Zadnjič urejal Smeagol (04.11.2006 08:50:25)

Odsoten

#36 04.11.2006 16:30:50

wing tchun
VIJOLIČNI rang [I ]

Ne rabiš nobenega predznanja, trening ving tchuna je primeren za vsakogar, saj ni poudarka na elastičnosti in fizični moči, ampak na efikasnosti ter preprostosti tehnik. Trening kung fu-ja je primeren za moške in ženske vseh starosti.
Lp

Odsoten

#37 04.11.2006 17:28:03

Smeagol
BELI rang [I ]
Registriran: 04.11.2006

Hvala. Zgleda zelo zanimivo. Zdajle se iscem malo informacij po netu.

Odsoten

#38 05.11.2006 17:22:47

SOKOL
Črno-Rdeči rang
Registriran: 14.07.2006
Objav: 751

pri teh kitajskih veščinah ki temeljijo na tradiciji naj bi blo tako da kvaliteta borca z leti raste medtem ko pri karateju boksu itd z leti borec slabi

LP

Zadnjič urejal SOKOL (05.11.2006 17:24:15)

Train hard but enjoy your self! wink

Odsoten

#39 13.06.2007 12:18:37

MMA MIKE
RJAVI rang [III ]
Registriran: 11.06.2007
Objav: 326

jp točno tako!  Hhmm a obstaja mogoče kje kašen klub kjer se trenira wu shu?

Empty your mind, be formless, Shapeless, like water. If you put water into a cup, it becomes the cup. You put water into a bottle and it becomes the bottle. You put it in a teapot it becomes the teapot. Now, water can flow or it can crash. Be water my friend.

Odsoten

#40 13.06.2007 14:23:05

wing tchun
VIJOLIČNI rang [I ]

MMA MIKE... saj po pravem wu shu je to, kar si mi razlagamo kot kung fu. Kung fu dobesedno pomeni nekaj dobro naučenega-umetnost. Tako kitajci npr. tudi vrhunskemu violinistu rečejo kung fu...
Šele, ko rečemo wu shu kung fu, potem je to to, kar imamo mi vsi za kung fu.

Odsoten

#41 13.06.2007 15:19:41

dogzilla
RJAVI rang [II ]
Registriran: 02.03.2007
Objav: 239

ma nima veze, kero kol borilno vescino bos ti treniru dost casa, to je + 2 leti al se vec, bos dober, ma kaki 2, 6 let 10 let bos brez dvoma to lahko vpeljal kar si se naucil v borbo zunaj in notri big_smile usaj mislm da je tko big_smile

R.I.P. my dear MOTHER (1965-2004)

Odsoten

#42 13.06.2007 17:59:03

MMA MIKE
RJAVI rang [III ]

hvala wing tchun. Me pa potem zanima če se kje v lj. da trenirat kung fu?

Empty your mind, be formless, Shapeless, like water. If you put water into a cup, it becomes the cup. You put water into a bottle and it becomes the bottle. You put it in a teapot it becomes the teapot. Now, water can flow or it can crash. Be water my friend.

Odsoten

#43 15.08.2007 16:39:19

KATANA
Črni rang
Od: Postojna
Registriran: 02.08.2007
Objav: 720
Spletna stran

ZGODBA O  WING TSUN KUEN KUNG FU - literatura Leung Ting ,Wing Tsun Kuen Kung Fu

Takole fantje gre nekako zgodba: pred približno 250 leti v neki pokrajini na Kitajskem je prišlo do požara v Siu Lam samostanu zaradi izdaje s strani Manchu vojske ,ki so takrat obsedali Kitajsko. Preživelo je pet glavnih menihov in nekaj učencev.Takrat so tam trenirali Siu Lam Kung Fu. Eden izmed njih je bila tudi redovnica po imenu Ng Mui.Ker jih je vojska iskala so se morali skrivati.Redovnica Ng Mui je potovala po zemlji in se končo ustavila v templju Belega žerjava ,ki je na gori Tai Lung.Tukaj se je posvetila zen budizmu in študirala kako bi izboljšala svoj kung fu da bi lahko premagala Manchu vojake.V takratnem času so treningi kung fu-ja temeljili predvsem na moči tako da so učenci po 2leti stali v enem položaju predno so začeli z drugo tehniko recimo udarce z roko.

Odgovor je dobila nekega dne ko je gledala borbo med lisico in belim žerjavo.Lisica je ves čas hodila okrog žerjava in ga s šapo skušala doseči.Beli žerjav pa se je obračal v njeni smeri in vsak poskus ustavil s krilom in istočasno napadel s kljunom.Tako je prišla ideja.

V vasi ki je blizu samostana je živela deklica po imenu Wing Tsun. Njen oče je tudi treniral kung fu in prodajal na štantu sojine kolačke tako so se spoznali.Deklica je imela težave z vaškim nasilnežem,ki se je na vsak način želel poročiti z njo.Ko je redovnica to zvedela jo je vzela sebi.Po treh leti se je vrnila in se spopadla z nasilnežem,ki je obležal na tleh.Končno se je tudi poročila s svojo ljubeznijo,ki pa je tudi treniral kung fu vendar Wing Tsun ni resno jemal a vendar ko je nenehoma zgubljal v dvobojih s svojo ženo je dojel da je res mojstrica in tako je nastal WING TSUN KUEN kung fu.

Najbolj znani mojster je YIP MAN ,ki je učil tudi Bruce Lee-ja.Wing Tsun je specifičen pradvsem zato ker se uporabljajo tehnike kjer čutiš energijo nasprotnika in to uporabljaš.Naprimer tehnike zlepljenih rok z zavezanimi očmi.Ko nekaj časa treniraš v dotiku z nasprotnikom čutiš njegovo moč ali te poriva ali te hoče povleč itd. Nadalje zanimiv je tudi zato ker se delajo blokade in udarci istočasno tako da odpadejo odvečni gibi itd..
Skratka mislim da je to zelo dober stil kung fu-ja in zelo uporaben. Jaz sem se ga tudi učil pri Dragošu nekaj časa .Zdaj nadaljujem učenje iz knjig in video posnetkov itd.        Lp KATANA

Zadnjič urejal KATANA (23.08.2007 10:54:48)

...borec je človek,ki je dosegel ravnotežje med občutkom
   strahu,da je človek in občutkom ponosa,ker je človek...

www.ka-te-slo.blogspot.com, www.katanateamslo.blogspot.com , www.katanatati.blogspot.com

Odsoten

#44 15.08.2007 17:56:39

Horn3t
MODRI rang [IIII]
Registriran: 24.06.2007
Objav: 24

Zanimiva zgodba, Katana. Se da marsikaj koristnega naučiti iz nje. Mene pa zanima, če kdo bolje pozna različne ˝podvrste˝ Wing Tsun-a - v Nemčiji sem videl npr. vse od weapons traininga, goloroke borbe, do meditacij - ampak to je vse pisalo na plakatu, zato če mogoče kdo ve, kaj bi kaj bilo... ker sem mislil, da je to vse skupaj bolj goloroka borba...
LP

Odsoten

#45 15.08.2007 18:56:58

KATANA
Črni rang
Od: Postojna
Registriran: 02.08.2007
Objav: 720
Spletna stran

Horn3t je napisal:

Zanimiva zgodba, Katana. Se da marsikaj koristnega naučiti iz nje. Mene pa zanima, če kdo bolje pozna različne ˝podvrste˝ Wing Tsun-a - v Nemčiji sem videl npr. vse od weapons traininga, goloroke borbe, do meditacij - ampak to je vse pisalo na plakatu, zato če mogoče kdo ve, kaj bi kaj bilo... ker sem mislil, da je to vse skupaj bolj goloroka borba...
LP

Kolikor jaz vem podvrste ne obstajajo.Prvi ,ki je v Evropo prinesel in dobil uradni naziv trenerja je nemec Keith R. Kernspecht,ki je učenec od Leung Tinga. To je bilo leta 1975 in tako je nastala neodvisna Evropska WT organizacija. Leta 1979 pa je Slavko Truntić postal prvi si-fu v bivši SFRJ in tudi član te iste organizacije.G. Truntić je bil tudi trener od Milana Prosenice. Je pa res ,da ko je bil WT na višku razvoja se je pojavilo ogromno šarlatanov ,ki so ustanavljal šole pod WT imenom niso pa imel veze z njimi.
Glede orožja se v WT učijo kolikor je meni znano dolga palica in kratki široki noži ali tudi takoimenovani butterfly noži.

Lp
KATANA

...borec je človek,ki je dosegel ravnotežje med občutkom
   strahu,da je človek in občutkom ponosa,ker je človek...

www.ka-te-slo.blogspot.com, www.katanateamslo.blogspot.com , www.katanatati.blogspot.com

Odsoten

#46 15.08.2007 19:08:29

Horn3t
MODRI rang [IIII]
Registriran: 24.06.2007
Objav: 24

Saj me si je zdelo, da bo kaj takega - torej je vse ˝razdeljeno˝ zgolj z namenom čim bolj učinkovitega puljenja EUR od naivnih ljudi - ˝saj, če mogoče hodim samo na meditacijo, pa to ja ni borilna veščina˝... šarlatani, kot rečeno. Hvala za pojasnilo in LP

Odsoten

#47 21.08.2007 21:56:41

t_u_m_b_l
BELI rang [I ]
Registriran: 21.08.2007

so morda kakšni treningi kung fu-ja v lj? zanima pa me še katere tehnike so v tem movie-ju "http://www.mojvideo.com/video-to-si-morate-ogledat/284b9352de506cb04662&page=1&category=tr"

Odsoten

#48 23.08.2007 09:52:17

MMA MIKE
RJAVI rang [III ]

KAtana full dobra zgodba hvala k si jo povedau! Zddej vsaj vem kako je pršou kung fu wing TSun big_smile

Odsoten

Noga deske